Ν. Υόρκη: Ο άνθρωπος -ποντίκι που τρομάζει τους διαβάτες (βίντεο)

0
13

Ο άνθρωπος- ποντίκι που τρομάζει τους διαβάτες, στους δρόμους της Νέας Υόρκης, κυριαρχεί τις τελευταίες μέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Έκπληξη και απορία προκαλεί ο άνθρωπος-ποντίκι με την επιμονή του να συμπεριφέρεται σαν τρωκτικό, χωρίς να αποκαλύπτεται και χωρίς να επαιτεί ή έστω να υποκλίνεται όπως κάνουν συνήθως οι καλλιτέχνες του δρόμου. Γι’ αυτό και οι «παραστάσεις» του πόντικα προκαλούν κυρίως θυμό παρά θυμηδία.

Ορισμένοι διαβάτες καταφέρνουν να γελάσουν μαζί του, άλλοι απλώς τον προσπερνούν με συγκρατημένη αηδία, πολλοί όμως δηλώνουν ότι θα ήθελαν να τον πλακώσουν στις κλωτσιές -κάτι μάλλον ανησυχητικό για τα βαρβαρικά ορμέμφυτα των ανθρώπων απέναντι στο παράδοξο, ένστικτα που δεν έχει καταφέρει να εξουδετερώσει ο πολιτισμός.

Στην πραγματικότητα, μέσα στο κουστούμι του ποντικού βρίσκεται ένας ηθοποιός και χορευτής, ο Τζόνοθον Λάιονς. Το «νούμερο» με τον ποντικό προήλθε από την ανία και την υποχρεωτική αεργία εξαιτίας των περιορισμών για την πανδημία. Ο Λάιονς είχε συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις στις οποίες μεταμφιεζόταν σε διάφορα ζώα και ένας από τους τελευταίους του ρόλους ήταν αυτός του ποντικού.