Αρχική Ελλάδα Οικονομία Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι και πως θα το πάρουν

Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι και πως θα το πάρουν

0

Έως 350 ευρώ θα φθάνει το επίδομα θέρμανσης, που φέτος θα χορηγηθεί, όχι μόνο σε όσους χρησιμοποιούν πετρέλαιο, αλλά και άλλα καύσιμα ή μέσα για τη θέρμανσή τους. Το υπουργείο Οικονομικών θέλει μ΄αυτό τον τρόπο να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότεροι το επίδομα. Μάλιστα, όπως έχει ανακοινωθεί, θα πληρωθεί – σε μεγάλο ποσοστό- ως το τέλος του έτους στους δικαιούχους και μετά θα γίνει η αντιπαραβολή με τα δικαιολογητικά (τιμολόγια, κάρτες κλπ).

Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης θα είναι:
α) Άγαμοι φορολογούμενοι ή έγγαμοι σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και κατείχαν την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους αστική ακίνητη περιουσία (κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα) συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 130.000 ευρώ.

β) Έγγαμοι και συνάψαντες σύμφωνα συμβίωσης φορολογούμενοι οι οποίοι το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 250.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

γ) Μονογονεϊκές οικογένειες οι οποίες κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 22.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 250.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 22.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο μετά το πρώτο.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version