Χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα στους ελληνικούς δρόμους

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια διαπιστώθηκε ότι μερικές χιλιάδες ιδιοκτήτες ασφάλισαν τα αυτοκίνητά τους ωστόσο ο αριθμός των παραβατών εξακολουθεί να ξεπερνά τις 600.000 μονάδες.

Αχτίδα στο σκοτάδι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα τελευταία στοιχεία για τα ανασφάλιστα οχήματα στην Ελλάδα καθώς φαίνεται ότι μερικές χιλιάδες ιδιοκτήτες τα ασφάλισαν ωστόσο εκατοντάδες χιλιάδες τα κινούν χωρίς να έχουν καταβάλει το αντίτιμο για να έχουν ασφαλιστική κάλυψη.

Ειδικότερα όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος κ. Δημήτρης Ζορμπάς έχει αυξηθεί ο αριθμός των ασφαλισμένων αυτοκινήτων ωστόσο στο εξάμηνο τα πράγματα εξακολουθούν να είναι απογοητευτικά.

Τι λένε τα στοιχεία

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Ζορμπάς: «Σύμφωνα με τα στοιχεία του κέντρου πληροφοριών, τα ασφαλισμένα οχήματα στη χώρα μας όχι μόνο επανήλθαν, αλλά στις 30 Ιουνίου αυξήθηκαν κατά 21.298 οχήματα. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ τα ονομαστικά ασφάλιστρα σημείωσαν αύξηση 0,9%. Η παραγωγή, όμως, στον κλάδο αυτοκινήτων σημειώνει μείωση στο πρώτο εξάμηνο 7,5-10%. Ο σκληρός ανταγωνισμός συνεχίζεται ακόμα και όχι με καλά αποτελέσματα στις επενδύσεις στη χρονιά που διανύουμε».

Να υπενθυμίσουμε πως η νομοθεσία με τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα έχει ψηφιστεί εδώ και χρόνια αλλά έχει εφαρμοστεί μόλις μία φορά καθώς προβλέπει διασταύρωση στοιχείων κάθε 6 μήνες!

Ωστόσο η ασυμβατότητα των συστημάτων που έχει εντοπιστεί μεταξύ των πλατφορμών που διαθέτουν τα Υπουργεία και η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο παρελθόν με αποτέλεσμα να μην έχει γίνει ξανά διασταύρωση στοιχείων.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα για την αντιμετώπιση και λύση του προβλήματος της ασυμβατότητας καθώς τα πάνω από 600.000 ανασφάλιστα οχήματα δημιουργούν πολύ σοβαρά προβλήματα τόσο στην οικονομία όσο και στην οδική ασφάλεια της χώρας.

Πηγή: newsauto.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία νέα

Βίντεο: Στον Πειραιά το «Blue Star Delos» με 23 Γάλλους ύποπτους για κορωνοϊό

Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές σήμανε αργά το βράδυ της Δευτέρας για 23 Γάλλους τουρίστες που επέστρεφαν στον Πειραιά από τη...

Τουρκία: Τα ερείπια εκκλησίας βρέθηκαν σε λίμνη του Πόντου

Τα ερείπια εκκλησίας βρέθηκαν στο βυθό μιας λίμνης, στην περιοχή Ορντού ( Κοτύωρα ) της Τουρκίας, που βρίσκεται στον...

Μια …καρακάξα βύθισε στο σκοτάδι τη μισή Καβάλα

Μια… καρακάξα βύθισε στο σκοτάδι τη μισή Καβάλα και πολλές άλλες περιοχές της περιφερειακής ενότητας το απόγευμα της Δευτέρας ....

Υποχρεωτική γονική άδεια 6 μηνών και στους δύο γονείς μέχρι το παιδί να γίνει 8 ετών

Γονική άδεια έξι μηνών: Νέα ρύθμιση από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων φέρνει αλλαγές στα εργασιακά. Συγκεκριμένα, δίνει...

Βίντεο – ντοκουμέντο για την εξαφανιση 19χρονης στο Κορωπί

Βίντεο-ντοκουμέντο έρχεται να προστεθεί στην υπόθεση-θρίλερ της εξαφάνισης της 19χρονης Αρτέμιδος, της οποίας χάθηκαν τα ίχνη από την περιοχή του...

Ποιοι είναι οι Μισθοί των Αναπληρωτών

Ο ακόλουθος είναι ο πίνακας μισθοδοσίας των Αναπληρωτών όπως ισχύει από τον Σεπτέμβριο του 2020 όπως τον βρήκαμε στο...
- Advertisement -

Μπορεί να σας αρέσουνΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
Σας προτείνουμε