Connect with us

Press4u.gr

“Τιτάνιο έργο η ακύρωση των συνεπειών της λιτότητας” λέει ο Γ. Τσίπρας

#Οικονομία

“Τιτάνιο έργο η ακύρωση των συνεπειών της λιτότητας” λέει ο Γ. Τσίπρας

«Αποτελεί τιτάνιο έργο η ακύρωση της μείωσης των λαϊκών εισοδημάτων και της αύξησης της ανεργίας που προκάλεσαν οι πολιτικές σκληρής και αναποτελεσματικής λιτότητας της περιόδου 2010-2014 . Το οποίο βάσιμα αισιοδοξούμε ότι θα ολοκληρώσουμε στον ορίζοντα της επόμενης διακυβέρνησης». Το μήνυμα αυτό στέλνει, μέσω της συνέντευξής του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γιώργος Τσίπρας, προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού.

“Ούτε είμαστε, ούτε θα γίνουμε ίδιοι”

Μιλώντας για τη μεταμνημονιακή εποχή, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει και το 2019 «στην ίδια κατεύθυνση προτεραιότητας στον κόσμο της εργασίας και των μεσοστρωμάτων», αξιοποιώντας έτσι κάθε διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο. Με μια λέξη, «περισσότερο από θετικός είναι ο απολογισμός των πρώτων 100 ημερών εκτός μνημονίων», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Τσίπρας.

Ο προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού επιτίθεται συγχρόνως στην Νέα Δημοκρατία γιατί πρεσβεύει «την επιστροφή στον άκρατο νεοφιλελευθερισμό και σε μνημονιακές πολιτικές ακόμη και χωρίς τα μνημόνια», ενώ προειδοποιεί ότι επαπειλείται «κοινωνική τραγωδία», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «εάν τυχόν σχηματίσει κυβέρνηση η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη», ο οποίος «αντιγράφει τις πολιτικές και το λεξιλόγιο της Θάτσερ», αναφέρει κατά λέξη. Εξάλλου, «η ΝΔ εννοεί την επιστροφή στην ανάπτυξη ως μια ανάπτυξη για τους λίγους, χωρίς κανένα όφελος για την κοινωνία».

Για το Μακεδονικό λέει πως «εξαπατούν μια νέα γενιά ότι τάχα κάποιος “ξεπουλά” τη Μακεδονία, ενώ η σύνθετη ονομασία ήταν ο εκπεφρασμένος στόχος του πολιτικού κόσμου από ΝΔ μέχρι ΚΚΕ, και όσα πετύχαμε με τις Πρέσπες ήταν άπιαστο όνειρο για τις προηγούμενες κυβερνήσεις». Ενώ για τις μαθητικές καταλήψεις με αυτό το περιεχόμενο, σημειώνει με έμφαση: «Το δηλητήριο του σοβινισμού πρέπει να κρατηθεί μακριά από τα σχολεία, το βάρος πέφτει στην Αριστερά αλλά οι ευθύνες βαραίνουν τους πάντες».

Με αφορμή την καταδίκη της καθαρίστριας από το Βόλο, ο Γ. Τσίπρας παρατηρεί ότι «το δικαιικό σύστημα που έχει διαμορφωθεί, φαίνεται να επιδεικνύει πολλές φορές μεγαλύτερη ανοχή στο μεγάλο οικονομικό έγκλημα απ’ ό,τι στην παραβατικότητα ανθρώπων των λαϊκών τάξεων».

Σύμφωνα με τον Γιώργο Τσίπρα, «η σημερινή κυβέρνηση έχει σαφές ηθικό πλεονέκτημα έναντι της αντιπολίτευσης, ούτε είμαστε ούτε θα γίνουμε ίδιοι», και κάνει λόγο για «λάσπη ελεεινής μορφής» για τις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται.

Στο -προσωπικό- ερώτημα, τέλος, αν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, απαντά στο Πρακτορείο: «Η απόφαση για τις υποψηφιότητες ανήκει στα κομματικά όργανα», πάντως -προσθέτει- «έχω εκφράσει ενδιαφέρον για την εκλογική περιφέρεια της Δυτικής Αττικής με το λαϊκό χαρακτήρα της, τα συσσωρευμένα από το παρελθόν προβλήματα αλλά και τις μεγάλες δυνατότητες. Και ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία», καταλήγει. πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κλίκ εδώ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα από #Οικονομία

Advertisement

tovidanio

art2work.eu

callmim.eu

flios-art-studio

Δημοφιλέστερα σήμερα

RapidSSL_SEAL-90x50
To Top