Επιχειρηματικά νέα Χαλκιδική: Στοχεύει στην αγορά της Ιρλανδίας για το 2019

Χαλκιδική: Στοχεύει στην αγορά της Ιρλανδίας για το 2019

-

Την αγορά της Ιρλανδίας βάζει στο στόχαστρό του για το 2019 ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής (ΤΟΧ). Όπως γνωστοποίησε σχετικά σε συνέντευξη τύπου στην 34η διεθνή τουριστική έκθεση Philoxenia ο πρόεδρος του ΤΟΧ της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και πρόεδρος της ΠΟΞ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων), Γρηγόρης Τάσιος, το Πάσχα θα πραγματοποιηθεί press trip για Ιρλανδούς δημοσιογράφους και τον Μάιο fam trip για τουριστικούς πράκτορες της χώρας. Καθοριστική στην ανάπτυξη του ιρλανδικού τουριστικού ρεύματος θα είναι η απευθείας αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Δουβλίνο μέσω της Ryanair από τον Απρίλιο και οι Ιρλανδοί εκφράζουν έντονο ενδιαφέρον για τη Χαλκιδική.
Ο κ.Τάσιος γνωστοποίησε επίσης ότι έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του ΤΟΧ  για την ανάπτυξη 25 περιπατητικών διαδρομών στο σύνολο του νομού.

Σταθερή κίνηση

Το 2018 κλείνει σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων της με σταθερή τουριστική κίνηση σε σύγκριση με το 2017, λόγω της μεγάλης απώλειας  από τη ρωσική αγορά, η οποία καλύφθηκε από την άνοδο της Βρετανίας και της Γερμανίας, και τη σταθερή κίνηση από την Ιταλία.

Στη βαλκανική αγορά, όπως πρόσθεσε, η Ρουμανία ανταγωνίζεται τη Σερβία και φέτος την ξεπέρασε σε αριθμό εισερχόμενων τουριστών, ενώ σταθερές ήταν οι αφίξεις από Βουλγαρία και ΠΓΔΜ, κυρίως οδικώς.
Για το 2019 ο κ.Τάσιος εκτιμά πως η κίνηση θα κινηθεί επίσης σε σταθερά επίπεδα και η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής θα προσπαθήσει να ενισχύσει την κίνηση από Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία, Αυστρία και Βρετανία.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθούν οι μεγάλες απώλειες που υφίστανται τα επίσημα τουριστικά καταλύματα της περιοχής, καθώς όπως σημείωσε ο κ.Τάσιος, τα διαφυγόντα κέρδη στη θερινή σεζόν για τις παραδοσιακές επιχειρήσεις φιλοξενίας στη Χαλκιδική (ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια) από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων εκτιμώνται στα 35 εκατ.ευρώ και μέσω πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης διατίθενται στην περιοχή περί τα 5.000 ακίνητα.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ενοικιαζόμενων Δωματίων Χαλκιδικής, Δημήτρης Χαδαλής, ανέφερε ότι τα έσοδα του κλάδου στη Χαλκιδική φέτος καταγράφουν μείωση της τάξης του 15% λόγω των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων.

Έρευνα

Σύμφωνα με έρευνα του American College of Thessaloniki, μέρος της οποίας παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και η οποία ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο σε δείγμα 1.000 ατόμων, ποσοστό 59%, δηλαδή οι 6 στους 10 τουρίστες που επισκέφθηκαν τη Χαλκιδική φέτος δήλωσαν ότι είχαν κάνει διακοπές στο νομό και στο παρελθόν, ενώ 8 στους 10 ερωτηθέντες απάντησαν ότι θα επιστρέψουν ξανά στο μέλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία νέα

Μητσοτάκης: ” Με ιδιαίτερο αποτύπωμα η επίσκεψη Πομπέο”

"Ιδιαίτερο αποτύπωμα είχε η επίσκεψη Πομπέο" είπε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που έγινε...

Παρίσι: Η “έκρηξη” ήταν αεροσκάφος που έσπασε το φράγμα του ήχου

Το Παρίσι συγκλονίστηκε , πριν από λίγη ώρα από τρομακτικό θόρυβο, που έμοιαζε σαν ισχυρή έκρηξη. Τα ξένα ειδησεογραφικά...

ΕΛΣΤΑΤ: Πόσα χρήματα δαπανούν τα ελληνικά νοικοκυριά

Μεγάλα ποσά δαπανούν τα ελληνικά νοικοκυριά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία έρευνας, που διενήργησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή και...

Κορωνοϊός: Ο Έλληνας που δίνει ελπίδες στη μάχη κατά της πανδημίας

Ένας Έλληνας, με καταγωγή από την Καστοριά, δίνει ελπίδα σε όλο τον κόσμο, για το όπλο που θα νικήσει...

Μαθήματα Σάββατα και αργίες στα σχολεία που έχουν κατάληψη

Μαθήματα τα Σάββατα και τις αργίες θα κάνουν οι μαθητές των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη. Τρόπους αναπλήρωσης των...

“Το Νοέμβριο θα έχουμε 800 κρούσματα, αν δεν πάρουμε μέτρα”

"Το Νοέμβριο θα έχουμε 800 κρούσματα καθημερινά, αν δεν πάρουμε μέτρα" προειδοποιεί ο καθηγητής  του ΑΠΘ, Δημήτρης Σαρηγιάννης, αναφορικά...
- Advertisement -

Μπορεί να σας αρέσουνΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
Σας προτείνουμε