Προτεραιότητα η ειδική εκπαίδευση, τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας

«Θέλω να τονίσω την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνησή μας, καθώς σε συνθήκες κρίσης έχουμε προβεί, πέρυσι και φέτος, στην ίδρυση 34 νέων σχολείων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, ένα εκ των οποίων είναι το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο στους Σοφάδες».

Αυτά τόνισε σήμερα από την Καρδίτσα, σε συνέντευξη Τύπου, ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην περιοχή. Επίσης, για τη στήριξη της ειδικής αγωγής, υπογράμμισε ότι ήδη όλα τα σχολεία ειδικής λειτουργούν με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά και το ειδικό βοηθητικό προσωπικό, καθώς έχουν το δικαίωμα να είναι ισότιμα με όλα τα άλλα σχολεία.

Μιλώντας για τα σχολεία της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης υποστήριξε: «Επικεντρώνουμε ιδιαίτερα στα σχολεία της επαγγελματικής εκπαίδευσης, καθώς τα περισσότερα από όσα επισκεφθήκαμε ήταν τα ΕΠΑΛ του Νομού, με μεγάλο στόχο να αναδειχθεί η προσπάθειά μας για την αναβάθμισή της». Όπως τόνισε, στόχος είναι τα επαγγελματικά Λύκεια να γίνουν περισσότερο ελκυστικά για την ελληνική οικογένεια, ώστε σε ένα ορατό μέλλον η κοινωνία να αποδέχεται ότι το παιδί που τελειώνει το Γυμνάσιο, έχει μπροστά του να επιλέξει, είτε το Γενικό είτε το Επαγγελματικό Λύκειο, τα οποία είναι απολύτως ισότιμα και η επιλογή γίνεται βάσει των ενδιαφερόντων των παιδιών.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Μπαξεβανάκης για το Τμήμα Δασοπονίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας που εδρεύει στην Καρδίτσα, το οποίο επισκέφθηκε, αλλά και για την επιστημονική δουλειά που γίνεται σε όλα τα τμήματα του ΤΕΙ Θεσσαλίας με έδρα την Καρδίτσα.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία νέα

Ροζ το Καυτανζόγλειο για την ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού

Ροζ «βάφτηκε»  το Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο, στέλνοντας το μήνυμα της σημασίας που έχει η πρόληψη κατά του καρκίνου του...

Η Λάουρα Νάργες δεν είναι πια ξανθιά, αλλά συνεχίζει να αναστατώνει

Μία ακόμη αλλαγή στην απόχρωση των μαλλιών της τόλμησε η Λάουρα Νάργες, αλλά αυτή τη φορά ήταν ριζική. Η 30χρονη...

Νέα τουρκική NAVTEX για το Oruc Reis, ως τις 27 Οκτωβρίου

Η Τουρκία εξέδωσε νέα NAVTEX για να συνεχίσει το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis να πλέει στη θαλάσσια περιοχή ,...

Τρόποι να ενθαρρύνετε το εσωστρεφές παιδί σας

Συχνά υποθέτουμε ότι τα παιδιά που είναι ήσυχα ή εσωστρεφή – σε αντίθεση με τα «ντροπαλά», μια λέξη που...

Πως κατανέμονται γεωγραφικά τα 865 κρούσματα

Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη έχουν τη "μερίδα του λέοντος" από τα 865 κρούσματα, που έχουν καταγραφεί. Αναλυτικά η γεωγραφική...

Ολυμπιακός: Η «λύτρωση» από τον Χασάν, στο 91′

Ο Ολυμπιακός, με γκολ - κεφαλιά του Χασάν που μπήκε ως αλλαγή στο 84', ύστερα από σέντρα - έτοιμο...
- Advertisement -

Μπορεί να σας αρέσουνΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
Σας προτείνουμε